lördag 24 mars 2012

Minnesbild 24 mars 2008I denna artikel tar jag en tillbakablick till vintern 2007-2008. Från höst till vår hade det varit varmt och snöfritt. Vi hade vad jag minns inte haft några frostgrader alls, och temperaturen hade legat mellan 5-10 grader stora delar av tiden.
Vi öppnade vår stuga den 20 mars 2008 på skärtorsdagen. Gräset var grönt och lite här och var blommade påskliljor.

På kvällen på påskdagen var vi bjudna på middag hos vänner. När vi gick över till deras stuga var det barmark. Under kvällen började det snöa. När vi bröt upp efter midnatt och gick tillbaka till oss, hade det kommit cirka en decimeter mjuk nysnö.

Morgonen därpå den 24 mars var hela landskapet förvandlats till ett julkort med snö överallt. Påskliljorna stack upp ut snön. Trots snöfallet klarade sig vårväxterna utan att ta skada. Naturen har funtat dem så att de ska stå pall för minusgrader, de är härdade för vårt klimat med plötslig nattfrost.
Lökväxterna blommar längre när det är svalt väder. De vårar när vi haft sommarvärme har de blommat över så fort och det är trist. Visst är det gott med värme, men vi vill hinna njuta av våra växter de helger vi är nere i stugan.


Tomten förvandlades till ett vinterlandskap över en natt.
Påskliljorna sticker upp ur snön.


I vår plasturna har vi ”tête-à-tête” som vi köpt i affären, som jag pyntat med tallris, och som naturen pyntat med vit mjuk snö.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar