söndag 13 januari 2013

Växtåret 2013 har börjat


Efter en tid i träda har nu växtintresset börjat lite smått att vakna till liv igen.
Resor, arbete, föreningsengagemang och andra fritidssysselsättningar under 2012 gjorde att all tid till att sitta ner en stund och att skriva och blogga inte fanns.

Sommaren 2012 var inte heller något roligt växtår. Jag minns att det bara var kallt och regnigt. Till råga på det eländiga vädret så lämnade vår katt sitt 15-åriga jordeliv den 1 juni. Saknaden vare stor efter detta lilla djur som fyllde våra liv och vårt hem, fritidshus och trädgård med sin uppenbarelse.

Hösten försvann i resor samt att jag i slutet av augusti fick reda på att jag fått ett nytt arbete och skulle börja det i december. Så hösten blev hektisk med att avsluta olika projekt. Sedan följde två härliga lugna veckor på Kanarieöarna i slutet av november och jag kunde ladda batterierna. Därefter började jag på det nya jobbet och samtidigt ådrog jag en seg förkylning som kulminerade i influensa till jul och nyår.

Med nyåret så tar jag mig i kragen och börjar skriva igen och se fram emot nya utmaningar och växtupplevelser.

--------------------------------------------------------------------------------------------

På trettondagen den 6 januari åkte vi upp till mina svärföräldrar på Orust. På väg upp stannade vi till på Blomsterlandet vid Backaplan och köpte två Våreld eller Höstglöd som de också heter, Kalanchoë, en ljusrosa och en cerice för 14,90 styck. Det blev även tre små Saintpaulia för 19,90 styck och en röd Amaryllis för 19,90 som var till halva priset.
På hemvägen besökte vi Ikea i Bäckebol och köpte tre blå Hyacinter på rea, bara tre kronor styck, samt en Pinnlilja, Sansevieria cylindrica, för 69 kronor.

Vi hade lämnat vår Fredskalla, Spathiphyllum wallisii, på Orust så den inte skulle torka ut innan vi åkte till Kanarieöarna. Nu skulle den hem. Under sin två månader långa vistelse där hade den växt till sig och hade börjat blomma. Till våren ska jag dela på plantan så svärföräldrarna ska få sitt eget exemplar av den, för de tyckte om den.
Vi fick med oss även en Doftpelargon 'Rose' som svärföräldrarna tyckte doftade för mycket. Jag tycker den doftar gott.

Nu ska växterna planteras om. Men i dagsläget kommer jag inte ihåg var jag har mina fina färgglada krukor. Förde jag dem till stugan i höstas eller ligger de någon annanstans i stan?

Jag hoppas att växtåret 2013 blir roligare än förra året och jag får tid till att skriva om alla växter som får mig att trivas och må bra.

Jag har även startat ett eget projekt  med att skapa ordning i kaoset hemma. Har en egen blogg om detta. Första artikeln: 2013 har börjat i kaos.


2 kommentarer:

 1. Hej Mats, kul att läsa det du skrivit även om allt inte har varit så lätt eller roligt.
  Välkommen tillbaka!
  Ska även kolla in din nya blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hans!
   Har saknat bloggosfären. Ska bli roligt att åter delta i denna värld igen. :-)

   Radera